ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ CRUISER...
8.80
ΑΡΧΙΚΗ // ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ // ΝΕΑ // ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνικά χαρακτηριστικά 
sar750

 

 

Το saronic 750, είναι ένα σκάφος καταξιωμένο στην ελληνική αγορά, εδώ και πολλά χρόνια, χάρη στη δυνατότητά του να τα καταφέρνει και στις πιο δύσκολες αποστολές, κυρίως σε αλιευτική χρήση, όπου και αν χρησιμοποιήθηκε.

Είναι ένα σκάφος ημιπλαναρίσματος fishing, μέγιστου μήκους γάστρας 7,50 μέτρων και μέγιστου πλάτους 2,80 μέτρων. Δέχεται ένα κινητήρα έσω ντίζελ, έως 240 ΗΡ και έχει maximum ταχύτητα 26 knots.

Κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες της παράκτιας αλιείας, αλλά και του οικογενειακού σκάφους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τους δώδεκα μήνες του χρόνου με ασφάλεια, για ψάρεμα και αναψυχή. Χάρη στη γεροδεμένη και καλοσχεδιασμένη γάστρα του, με τη βαθιά καρίνα, μπορεί να τα βγάλει πέρα ακόμη και σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα, που είναι αρκετά συνηθισμένα στη χειμωνιάτικη θάλασσα. Διαθέτει κλειστό χώρο διακυβερνήσεως και κατάστρωμα αυτοστραγγιζόμενο, μηδενίζοντας έτσι το άγχος του κυβερνήτη στις δύσκολες καταστάσεις

Το σκάφος επίσης χαρακτηρίζεται, από τους ιδιαίτερα φαρδύς διαδρόμους του, το μεγάλο κατάστρωμα πίσω από την καμπίνα, αλλά και τους αποθηκευτικούς του χώρους. Εύκολος στην πρόσβαση για συντήρηση, είναι και ο κινητήρας του. Το υλικό κατασκευής του είναι, ενισχυμένος πολυεστέρας με υαλoίνες (GRP). H γάστρα του, διαιρείται σε πέντε στεγανά διαμερίσματα από ισάριθμους μπουλμέδες (φράχτες), ενδυναμωμένο με ξυλεία ναυτικού τύπου, ακόμη και για βαριά επαγγελματική χρήση. Στο κατάστρωμα και στην καμπίνα πλοήγησης, ανάμεσα στο GRP, υπάρχει κόντρα πλακέ θαλάσσης υπό μορφή σάντουιτς, για να μπορεί να δεχθεί βίντζι υδραυλικού τύπου.

Eξοπλισμός
Ο στάνταρ εξοπλισμός του σκάφους περιλαμβάνει, ένα πάρ μπρίζ και δυο πλαϊνά συρόμενα παράθυρα, από ανοδειωμένο αλουμίνιο με τζάμι ασφαλείας. Δυο φιλιστρίνια ανοιγόμενα και δυο σταθερά από πλέξη-γκλας. Στον εσωτερικό χώρο πλοήγησης υπάρχει, κάθισμα χειριστού και συνοδηγού με τα αντίστοιχα ντουλαπάκια τους. Μοκέτες στα γυμνά μέρη του σκάφους και καντράν έτοιμο να υποδεχθεί κάθε ηλεκτρονικό όργανο.

Ο κάτω χώρος της καμπίνας περιλαμβάνει, ένα διπλό κρεβάτι με το αντίστοιχο στρώμα, νεροχύτη και κουζίνα με δυο εστίες, καθώς και τουαλέτα ναυτικού τύπου. Στα συν του σκάφους είναι, οι δύο δεξαμενές πετρελαίου συνολικής χωρητικότητας 440 lt, (με όργανο ένδειξης πετρελαίου), και μια νερού 110 lt, προσφέροντας μεγάλη αυτονομία, καθώς και η κουπαστή από ξυλεία ιρόκο σε όλη την περίμετρο του σκάφους .

Τα κάγκελα στις πλευρές του, οι δυο γλίστρες, το ράουλο για την άγκυρα και οι δυο χειρολαβές όλα ανοξείδωτα συμπληρώνουν τα αξεσουάρ του καταστρώματος.
Το τιμόνι είναι από ενισχυμένο ανοξείδωτο με μηχανισμό πηδαλιούχος υδραυλικού τύπου ,με μπάρα για την αποφυγή σχοινιών και λαγουδέρα για να μπορεί να οδηγείται και από την πρύμνη.

Πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση, με ιστό και φώτα ναυσιπλοΐας. Εσωτερικό φωτισμό καμπίνας με δυο πλαφονιέρες. Πίνακα με ασφαλειοδιακόπτες, μια πρίζα 12v και αναμονές ρεύματος για πυξίδα, βυθόμετρο, GPS, VHF. Φωτισμό στο μηχανοστάσιο και στο αμπάρι, δύο προβολείς, κόρνα, αντλία σεντίνας και υαλοκαθαριστήρα. Τα δε βρεχάμενα του σκάφους, έχουν αντιοσμωτική προστασία, με πράιμερ τριών στρώσεων και υφαλόχρωμα αυτοκαθαριζόμενου τύπου, χρώματος μπλε η κόκκινου.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΥΠΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ:
SARONIC 612

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ:
ΑΦΟΙ ΜΠΛΙΖΙΩΤΗΣ Ε.Π.Ε
'SARONIC BOATS'

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος σκάφους:
Εσωλέμβιο μηχανοκίνητο
Μήκος γάστρας:
7.50 m
Πλάτος ολικό:
2.80 m
Έμφορτο εκτόπισμα:
3617 kg
Μέγιστη ισχύς:
180 kW
Κατηγορία σχεδίασης:
B
Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο:
800 kg
Μέγιστος αριθμός ατόμων:
6
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ