ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ CRUISER...
8.80
ΑΡΧΙΚΗ // ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ // ΝΕΑ // ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνικά χαρακτηριστικά  
sar830

Το saronic 830, είναι ένα σκάφος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλιευτική χρήση,  αλλά και για αναψυχή και ερασιτεχνικό ψάρεμα. Είναι  σκάφος ημιπλαναρίσματος fishing  που καταφέρνει και συνδυάζει όλα τα οφέλη μιας γάστρας πλαναρίσματος, όπως,  σταθερότητα και ευστάθεια σε μεγάλες ταχύτητες και  εξοικονόμηση καυσίμου σε μεγάλες πορείες ,αλλά συνχρόνος έχει και την σταθερότητα μιας γάστρας εκτοπίσματος, κινούμενο αργά, την ώρα που επιχειρεί αλιεία.

Έχει μέγιστο μήκου γάστρας 8,30 μέτρων και μέγιστο πλάτου 2,90 μέτρων. Δέχεται ένα κινητήρα έσω ντίζελ έως 315 ΗΡ και αναπτύσσει με τον αντίστοιχο κινητήρα  ταχύτητα 28 knots maximum.

 

Είναι αρκετά ευέλικτο και εύκολο στον χειρισμό του, και θα λέγαμε πως οι διαστάσεις του, το κάνουν ιδανικό για ένα άτομο, που θέλει να το χρησιμοποιήσει για αλιεία μόνος του. Χάρη στην γεροδεμένη και καλοσχεδιασμένη γάστρα του με τη βαθιά καρίνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια όλο το χρόνο, ακόμη και σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα, που είναι αρκετά συνηθισμένα στη χειμωνιάτικη θάλασσα.

Ο κλειστός χώρος διακυβέρνησης και το αυτοστραγγιζόμενο κατάστρωμα, μηδενίζουν το άγχος του κυβερνήτη στις δύσκολες καταστάσεις. Το σκάφος επίσης χαρακτηρίζεται, από τους ιδιαίτερα φαρδύς διαδρόμους του, (με μικρή καμπίνα), το μεγάλο κατάστρωμα πίσω από την καμπίνα, αλλά και τους αποθηκευτικούς του χώρους. Εύκολος στην πρόσβαση για συντήρηση, είναι και ο κινητήρας του. Το υλικό κατασκευής του είναι, ενισχυμένος πολυεστέρας με υαλoίνες (GRP). H γάστρα του, διαιρείται σε πέντε στεγανά διαμερίσματα από ισάριθμους μπουλμέδες (φράχτες), ενδυναμωμένο με ξυλεία ναυτικού τύπου, ακόμη και για βαριά επαγγελματική χρήση.

Στο κατάστρωμα και στην καμπίνα πλοήγησης ,ανάμεσα στο GRP, υπάρχει κόντρα πλακέ θαλάσσης υπό μορφή σάντουιτς, για να μπορεί να δεχθεί βίντζι υδραυλικού τύπου.

Eξοπλισμός
Ο εξοπλισμός στάνταρ του σκάφους περιλαμβάνει, ένα πάρ μπρίζ και δυο πλαϊνά συρόμενα παράθυρα, από ανοδειωμένο αλουμίνιο με τζάμι ασφαλείας. Δυο φιλιστρίνια ανοιγόμενα και δυο σταθερά από πλέξη-γκλας. Στον εσωτερικό χώρο πλοήγησης υπάρχει, κάθισμα χειριστού και συνοδηγού με τα αντίστοιχα ντουλαπάκια τους. Μοκέτες στα γυμνά μέρη του σκάφους και καντράν έτοιμο να υποδεχθεί κάθε ηλεκτρονικό όργανο.

Ο κάτω χώρος της καμπίνας περιλαμβάνει, ένα διπλό κρεβάτι με το αντίστοιχο στρώμα, νεροχύτη και κουζίνα με δυο εστίες ,καθώς και τουαλέτα ναυτικού τύπου. Στα συν του σκάφους είναι, οι δύο δεξαμενές πετρελαίου συνολικής χωρητικότητας 600 lt, (με όργανο ένδειξης πετρελαίου), και μια νερού 110 lt, προσφέροντας μεγάλη αυτονομία, καθώς και η κουπαστή από ξυλεία ιρόκο σε όλη την περίμετρο του σκάφους .
Τα κάγκελα στις πλευρές του, οι δυο γλίστρες, το ράουλο για την άγκυρα και οι δυο χειρολαβές όλα ανοξείδωτα συμπληρώνουν τα αξεσουάρ του καταστρώματος. Το τιμόνι είναι από ενισχυμένο ανοξείδωτο με μηχανισμό πηδαλιούχος υδραυλικού τύπου ,με μπάρα για την αποφυγή σχοινιών και λαγουδέρα για να μπορεί να οδηγείται και από την πρύμνη.

Πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση , με ιστό και φώτα ναυσιπλοΐας .Εσωτερικό φωτισμό καμπίνας με δυο πλαφονιέρες .Πίνακα με ασφαλειοδιακόπτες, μια πρίζα 12v
και αναμονές ρεύματος για πυξίδα, βυθόμετρο, GPS, VHF. Φωτισμό στο μηχανοστάσιο και στο αμπάρι, δύο προβολείς, κόρνα, αντλία σεντίνας και υαλοκαθαριστήρα. Τα δε βρεχάμενα του σκάφους ,έχουν αντιοσμωτική προστασία, με πράιμερ τριών στρώσεων και υφαλόχρωμα αυτοκαθαριζόμενου τύπου, χρώματος μπλε η κόκκινου.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΥΠΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ:
SARONIC 810

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ:
ΑΦΟΙ ΜΠΛΙΖΙΩΤΗΣ Ε.Π.Ε
'SARONIC BOATS'

TEXNIKA XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος σκάφους:
Εσωλέμβιο μηχανοκίνητο
Μήκος γάστρας:
8.30 m
Πλάτος ολικό:
2.90 m
Έμφορτο εκτόπισμα:
4105 kg
Μέγιστη ισχύς:
215kW
Κατηγορία σχεδίασης:
B
Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο:
800 kg
Μέγιστος αριθμός ατόμων:
6
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ